11. helmikuuta 2017

Kun salmiakinhimo iskee: Ihana raakalakritsifudge



Rakastatko salmiakkia? Silloin kannattaa ehdottamasti testata näitä helppoja raakalakritsiherkkuja, joihin tulee vain muutama ainesosa eikä ollenkaan sokeria.

Kaverini oli törmännyt tähän reseptiin, jossa taikinasta tehdään palloja ja ne pyöritellään lakritsi-kaakaojauheessa. Kokeilin sitä ensin ja pallerot hävisivätkin aika nopsaa parempiin suihin. Halusin tehdä näitä lisää ja kokeilla neliön muotoisia fudgeja kuten alkuperäisessä reseptissä.  Ensimmäinen tuolla reseptillä tehty erä ei jähmettynyt, joten muokkailin ohjetta vähän ja se tulee tässä.


Raakalakritsifudge


10 tuoretta taatelia
2 rkl kookosöljyä
1 rkl kookosjauhoa
3 rkl raakalakritsijauhetta
(1 tl vaniljajauhetta)
suolaa

Poista taateleista kivet. Sulata kookosöljy juoksevaksi. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Raakalakritsijauhetta ja vaniljajauhetta löytyy ainakin Urtekramilta. Vaniljajauhe ei ole välttämätön, mutta sopii hyvin. Suolan voi laittaa sekaan tai pinnalle kuten itse tein. Laitoin lakritsijauhetta enemmän kuin noissa aiemmissa ohjeissa, sekin on makuasia.

Levitä taikina pieneen astiaan ja laita pakastimeen vähintään tunniksi. Itse laitoin pakasterasian pohjalle (väliin voipaperi). Kun fudge on jähmettynyt, siitä voi leikata kuutioita. Tästä satsista tuli mulla 16 sopivan kokoista palaa. Säilytä fudge pakastimessa (ellet syö kaikkea kerralla).



Anja Forsnor -blogin alkuperäisen reseptin yhteydessä mainitaan, että monet ovat kommentoineet ettei hänen reseptillään taikina jähmety ollenkaan. Näin kävi tosiaan myös mulle, jonka jälkeen vähensin taateleiden ja lisäsin kookosöljyn määrää. Taikinan koostumus voi riippua taateleista tai ainakin niiden koosta.

Testaa ihmeessä reseptiä ja kerro, onnistuiko!

6 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyviltä, täytyy kyllä kokeilla :) Maistuuko nää enemmän salmiakilta vai lakulta?

    VastaaPoista
  2. Salmiakilta maistuu mun mielestä :)

    VastaaPoista
  3. Kannattaa ehdottomasti! Helppoja ja terveellisiäkin vielä ;)

    VastaaPoista
  4. Nam! Näyttääpä herkullisilta! Täytyy ehdottomasti kokeilla :-)

    VastaaPoista
  5. Höh, vastasin mielestäni tähän jo. Mutta kyllä, kannattaa kokeilla! :D

    VastaaPoista